GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

ISDH 2015

Σύντομα Νέα

pin red Ενημέρωση 16 Νοε 2015  

Μια αξέχαστη συνάντηση

(28 Ιουν - 3 Ιουλ 2015)

p40273

Τρία χρόνια μετά την Βοστώνη και το MIT MediaLab, το Διεθνές Συμπόσιο Εκθεματικής Ολογραφίας 2015 (ISDH - International Symposium of Display Holography) διοργανώθηκε εφέτος στην Αγ. Πετρούπολη από το Πανεπ. ΙΤΜΟ με την συνεργασία του ΕΙΟ. Πάνω από 200 ολογράφοι από 16 χώρες παρουσίασαν 80 εργασίες αλλά και τα ολογράμματά τους στην Ακαδημία Επιστημών της Ρωσσίας.

Yuri Denisyuk Stereo Στην μνήμη του Yuri Denisyuk (εφευρέτη των ομώνυμων ολογραμμάτων) αλλά και προς τιμή του T.Jeong (αποθανόντος ιδρυτή του), η διοργάνωση του Συμποσίου την χρονιά αυτή -Διεθνές Ετος Φωτός της UNESCO- θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την μαγευτική Αγ.Πετρούπολη την περίοδο των 'Λευκών Νυχτών'. 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας ήταν παρόν όχι μόνο με την ενεργή συμμετοχή του στην επιτροπή διοργάνωσης και ως επίσημος χορηγός αλλά και με 4 παρουσιάσεις (επιλέξτε για την περίληψη):

Το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών του Συμποσίου (που θα δημοσιευθούν σε ειδική αναμνηστική έκδοση) υπάρχει εδώ.

Το άλμπουμ των αναμνηστικών φωτογραφιών μπορείτε να δείτε στο portal του ΙΤΜΟ εδώ, ενώ ήδη συγκεντρώνονται στιγμιότυπα από τους συμμετέχοντες για κοινή προβολή στο διαδίκτυο.

Το Συμπόσιο πλαισιώθηκε από μια μεγάλη έκθεση ολογραφίας (που επίσης συνδιοργάνωσαν το Πανεπ. ΙΤΜΟ και το ΕΙΟ) με τίτλο 'Magic of Light: Holograms, Light Installations and OptoClones'. Η έκθεση αυτή είχε ιδιαίτερη επιτυχία και ολοκληρώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου 2015 αφού  προσέλκυσε πάνω από 80.000 επισκέπτες.