GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

MAGIC OF LIGHT (SPb) 2015

Σύντομα Νέα

 Ενημέρωση 17 Νοε 2015

MoL-Air-Banner-1 yellow-50

 

Η ΜΑΓΕΙΑ του ΦΩΤΟΣ

Ολογράμματα, Φωτεινές Εγκαταστάσεις και ΟπτοΚλώνοι

στο καταπληκτικό αναπαλαιωμένο αρχοντικό Eliseev που ανοίγει στο κοινό μετά από σχεδόν 100 χρόνια, στην μαγευτική Αγ. Πετρούπολη της Ρωσσίας, από το Μουσείο Οπτικής του Πανεπ. ΙΤΜΟ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας (ΕΙΟ).

Μετά το Μινσκ (2011) και το Ηράκλειο Κρήτης (2013), το μοντέλλο εκθέσεων με επίκεντρο τα Οπτικά Φαινόμενα που ανέπτυξε το ΕΙΟ υλοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αγ. Πετρούπολη, όπου και απετέλεσε την βασική εκδήλωση της πόλης για τον εορτασμό του 2015-Παγκόσμιου Ετους Φωτός της UNESCO

moL-GeorgeMacaroni-p4943-25Μέσα στους 4 μήνες λειτουργίας της έκθεσης (1 Ιουλίου - 10 Νοεμβρίου), σε μια έκταση 1000 τμ σε δύο ορόφους, πάνω από 80.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να ψυχαγωγηθούν με τις τελευταίες οπτικές τεχνολογίες σε υλοποίηση  του σύγχρονου edutainment.

Στο επίκεντρο της έκθεσης ήσαν οι ΟπτοΚλώνοι από τα φημισμένα αυτοκρατορικά αυγά του Μουσείου Φαμπερζέ, που δημιούργησε το ΕΙΟ με την συνεργασία του Πανεπ. ΙΤΜΟ. Για τις ανάγκες παρουσίασης των OptoClones, το ΕΙΟ ανέπτυξε ειδικά εκθετήρια με ενσωματωμένα πρότυπα φωτιστικά HoLoFoS (λ) ενώ για τα συμβατικά ολογράμματα χρησιμοποιήθηκαν τα νέα LED φωτιστικά HiHfire με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

IMG 0485-25

Στο YouTube κανάλι HiHolography έχουμε συγκεντρώσει όλα (16) τα βίντεο με εικονική περιήγηση στην έκθεση αλλά και αποσπάσματα από τις τηλεοπτικές καλύψεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Στο portal του Πανεπ. ΙΤΜΟ μπορείτε να δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης που έκανε ο Κυβερνήτης της πόλης της Αγ. Πετρούπολης G. Poltavchenko, ενώ στο Instagram πάνω από 11.000 αναρτήσεις από τους επισκέπτες της έκθεσης. Τα σχόλια των επισκεπτών δημοσιεύθηκαν σε ειδική έκδοση (στα Ρωσσικά).

Στον επίσημο ιστότοπο (Αγγλικά-Ρωσσικά), που λειτούργησε καθ' όλη την διάρκεια της έκθεσης, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα διάφορα εκθέματα και πολλές πρακτικές πληροφορίες.

Μια ακόμη επιτυχία της LightAlive.

Το επόμενο ραντεβού ξεκίνησε ήδη στην Μόσχα από τα μέσα Φεβ του 2016 !!

 

light2-1 συμφωνημενοIYL Logo ColorVert-50Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

(ή μήπως θα έπρεπε);