GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

Ψηφιοποίηση HOLOGRAPHICS INT'L

HklgrphcIntl

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας προχώρησε στην ψηφιοποίηση των τευχών του ιστορικού περιοδικού HOLOGRAPHICS INT'L που βρίσκονται στην αρχειακή βιβλιοθήκη του.

Τα τεύχη αυτά προστέθηκαν στις σελίδες της Βιβλιοθήκης στη κατηγορία Περιοδικά > Holographics Int'l όπου -για λόγους δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας- είναι διαθέσιμα σε ικανοποιητικά χαμηλή ανάλυση αποκλειστικά και μόνον προς ανάγνωση (όχι μεταφορά ή εκτύπωση). Δημοσιεύοντας και τα 8 συνολικά τεύχη της περιόδου έκδοσής του παρουσιάζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο για ιστορική επιστημονική μελέτη τα τεύχη ενός περιοδικού που απετέλεσε μια σημαντική πηγή γνώσης και πληροφόρησης των ολογράφων κατά τα χρόνια κυκλοφορίας του (1987-1990).

Το περιοδικό Holographics Int'l ήταν δημιούργημα της Dr. Sunny Bains από την εποχή των βασικών σπουδών της στην Φυσική και το περιεχόμενό του εκάλυπτε θέματα σχετικά με την οπτική ολογραφία στην επιστήμη, τις τέχνες και την μηχανική. Μετά από 8 τεύχη, ο τίτλος επωλήθη στην SPIE το 1991, που συνέχισε την έκδοση με 2 ετήσιους οδηγούς Holographics International Directory and Resource Guide και με την Sunny Bains στον ρόλο του συντάκτη ύλης. Μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια της Sunny Bains στην επέτειο των 20 ετών από την έκδοσή του επισκεπτόμενοι την σχετική ιστοσελίδα της (από όπου και η διπλανή εναλλασσόμενη εικόνα). 

Η εργασία αυτή που έγινε με κόστος του ΕΙΟ διατίθεται δωρεάν και αποτελεί προσφορά σε όλους τους ενδιαφερομένους για την ιστορική μελέτη των πρώτων ετών εφαρμογών της Ολογραφίας. Τα αρχεία του ΕΙΟ περιέχουν όλα τα τεύχη του περιοδικού Holographics Int'l, ενώ για την περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να προσθέσει στην αρχειακή συλλογή του ωρισμένα από αυτά σε πρωτότυπη μορφή θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρχική εκδότη στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.