GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

Πρόσκληση στο MIT Media Lab

Συμμετοχή στο Συμπόσιο ISDH2012 και την Εκθεση Ολογραφίας του ΜΙΤ

   MIT gallery 201016  24985 d

mit-logo-white Το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Εκθεματικής Ολογραφίας (ISDH2012) διοργανώνεται εφέτος (25-29 Ιουνίου) στην Βοστώνη της Μασσαχουσέτης στους χώρους του διάσημου MIT MediaLab και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την συνάντηση αυτή. Το Συμπόσιο αυτό που ξεκίνησε το 1982 στο κολλέγιο Lake Forest του Ιλλινόϊς των ΗΠΑ από τον καθ. Tung H. Jeong  προσφέρει την ευκαιρία για μια μοναδική στο είδος της συγκέντρωση όλων των ολογράφων. Πέραν από την επιστημονική βαρύτητα των ανακοινώσεων, συνδυάζει ένα εύρος θεμάτων με επίκεντρο την ολογραφία στην εκπαίδευση, στις Τέχνες, στην ιστορία, στην επιστήμη και στις οικονομικές εξελίξεις.  Ταυτόχρονα (εκτός από την προφανή ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών) καλλιεργεί την αίσθηση συναδελφοσύνης ανάμεσα στους ολογράφους όλου του πλανήτη.

Η θεματολογία που θα παρουσιασθεί στην φετεινή συνάντηση είναι όπως πάντα ευρεία και οι παρουσιάσεις έχουν ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Μια μικρή γεύση δίνει το πρόγραμμα των παρουσιάσεων, από όπου φυσικά ξεχωρίζουμε αυτήν του ΕΙΟ με θέμα 

"Ενα μεταφερόμενο σύστημα για την επιτόπια καταγραφή ελληνικών πολιτιστικών τεχνουργημάτων σε έγχρωμα ολογράμματα τύπου Denisyuk με την χρήση ολογραφικών πλακών παγχρωματικών γαλακτωμάτων και μια πρότυπη βελτιστοποιημένη συσκευή για τον σωστό φωτισμό τους".

MITmuseum - logo orange Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Συμποσίου αυτού, το Media Lab του MIT προγραμματίζει στους χώρους του την διοργάνωση μιας μακροχρόνιας έκθεσης ολογραφίας που θα διαρκέσει από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, κατά την διάρκεια της οποίας οι διεθνείς επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να δουν 20 περίπου επιλεγμένα εκθεματικά ολογράμματα σύγχρονων ολογράφων. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας ότι το ολόγραμμά μας με θέμα...

 AndreasHoldingCroppedEpitaph resize... 'Επιτάφιος της Χίου'  επιλέχθηκε για την έκθεση αυτή, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί και το επίσημο άνοιγμα της ειδικής αίθουσας-γκαλλερί του ΜΙΤ μεγέθους περίπου 300 τ.μ. αφιερωμένη αποκλειστικά στην εκθεματική ολογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο του ΜΙΤ κατέχει σήμερα την μεγαλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη συλλογή ολογραμμάτων στον κόσμο με μοναδικά ιστορικά ολογράμματα από  τις τεχνικές εφαρμογές και την καλλιτεχνική έκφραση με την χρήση της ολογραφίας. 

Περισσότερες πληροφορίες για την συνάντηση αυτή μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση των διοργανωτών http://isdh2012.media.mit.edu/ ενώ σύντομα από τον κατωτέρω σύνδεσμο θα μπορείτε να δείτε και την εργασία του ΕΙΟ σε πρώτη παρουσίαση.

A transportable system for the in situ recording of color Denisyuk holograms of Greek cultural heritage artifacts in silver halide panchromatic emulsions and an optimized illuminating device for the finished holograms.

Παρακολουθείστε στον χώρο αυτό τις ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο πεδίο της εκθεματικής ολογραφίας. Επόμενο ενημερωτικό ραντεβού από την θέση αυτή περίπου στα τέλη Μαίου. 


 

"Ενα μεταφερόμενο σύστημα για την επιτόπια καταγραφή ελληνικών πολιτιστικών τεχνουργημάτων σε έγχρωμα ολογράμματα τύπου Denisyuk με την χρήση ολογραφικών πλακών παγχρωματικών γαλακτωμάτων και μια πρότυπη βελτιστοποιημένη συσκευή για τον σωστό φωτισμό τους".